Kalle Berglund från Olofström utslagen

Trots gårdagens starka inledning av VM gick det ikväll inte hela vägen för Kalle Berglund från Olofström. Under semifinalen i 1500 meter löpning åkte han ut.

Inför tävlingen fanns det en potentiell problematik med Kalle Berglunds skadeläge, något som potentiellt innebar problem i tävlingen. Igår kväll var det VM-debut men nu är sagan över för 21-åriga Kalle Berglund från Olofström. Det unga stjärnskottet sprang i mål på 03:40:05, med det räckte inte hela vägen och svensken slutade på en elfte plats.

Stark inledning

Den unge talangen sprang snabbt under första delen av loppet. Berglund kom upp på en andraplats tidigt i loppet, en placering han behöll under hela första varvet, med en tid på drygt en minut.

Kalle berglund hamnade under lopp två på tredje plats och halkade sedermera nedåt ytterligare. Kalle Berglund hamnade efter i fältet och låg inför sista loppet trea från slutet när klockan ringde inför sista varvet.

LÄS: Kalle Berglund tackade nej till VM – men ångrade sig

Under sista delen av loppet kämpade Kalle Berglund men kunde tyvärr inte komma ikapp ledningen. Han kämpade för att förbättra sin position men slutade tyvärr sist i loppet. Berglund hamnade tillslut på en tid omkring 3:40, en placering som tyvärr inte räckte till final.

Från sist till andra plats

Tempot i det tidigare loppet var sämre. Den trefaldiga världsmästaren Asbel Kiprop från Kenya gjorde ett imponerande första semifinal.

Efter att ha legat sist under första halvan av loppet tog den kenyanen långa benet före under sista varvet och kom tillslut på andra plats. Vann gjorde den andre kenyanen Elijah Motonei Manangoi.