Foto: TT/SVT

De kan bli bästa gymnasister i Counter Strike

Publicerad

Fem elever från gymnasieskolan Knut Hahn har i ett gemensamt lag nått semifinal i gymnasiecupen i e-sportspelet Counter Strike. Tävlingen avgörs inför publik på den digitala festivalen Dreamhack i Jönköping på lördag.

Dreamhack i Jönköping väntas locka runt 50.000 besökare under de dagar som evenemanget hålls. Det räknas som världens största digitala spelfestival och flera stora spelturneringar sker under veckoslutet. Hit kommer flera ur världseliten inom spel.

Counter Strike, som laget från gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby kommer tävla i, är ett populärt dataspel som spelas i nätverk och online med flera spelare och i lag.

Peppar varandra

Det framgångsrika laget består av Johan Karlsson, Johannes Foleby, Sebastian Amilon, Jacob Anjou och Kalle Gunnarsson.

– Vi satte ihop det här laget just för den här cupen. Vår styrka är väl att vi alla har spelat lång tid och blivit starka individuellt, samtidigt som vi är bra på att peppa och hjälpa varandra, säger Kalle Gunnarsson.

Med upp till tävlingarna på Dreamhack i Jönköping följer också deras lärare från skolans e-sportskurs.

Laddar med bra mat

Tillsammans med lärarna laddar laget upp med fysisk träning och bra mat. Det behövs för att prestera bra i spelet eftersom varje match kan vara mellan två och tre timmar och vara väldigt intensiv.

– Det känns verkligen kul. Vi går in för att vinna. Det som kan kännas ovant är att vi spelar inför publik, men det gäller att gå in i spelet, säger Kalle Gunnarsson.

Semifinalen i gymnaisecupen i Counter Strike spelar laget från Knut Hahn klockan 14:00 på lördag.

Vinner de där går de vidare till finalen som spelas 17:00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer