Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag tycker det är jättehemskt, säger Emma Börjesson som räddade kaninen Nasse som blivit dumpad vid en sjö. Hör hur hon hittade kaninen i klippet. Foto: SVT/Privat

Kaninen Nasse dumpades i vindskydd i Kyrkhult – Emma fixade nytt hem

Uppdaterad
Publicerad

I sociala medier såg Emma Börjesson i Kyrkhult hur någon efterlyste ägaren till en kanin i bur som lämnats i ett vindskydd vid Södersjön.

Nu har hon hittat en ny familj till den.

– Det är skönt att veta att den kommer få det bra, säger Emma Börjesson.

Det var på fredagseftermiddagen som kaninen upptäcktes i vindskyddet vid sjön i Kyrkhult, något som BLT först rapporterade om. Där fanns även en transportbur, sele och väskor.

En man som upptäckt kaninen efterlyste ägaren i en grupp på Facebook, där Emma Börjesson såg inlägget.

– Jag frågade om han hade tagit hand om den, men han kunde inte på grund av allergi. Då kände jag att jag tar den så länge så den blir omhändertagen och får vatten, mat och värme.

Kaninen som ska heta Nasse fick stanna tillfälligt hos Emma och hennes familj i Kyrkhult. Foto: SVT

”Fruktansvärt”

Hon ifrågasätter varför inte den tidigare ägaren lämnade in kaninen till en djuraffär eller försökte hitta ett nytt hem på andra sätt, utan lämnade den utomhus när det dessutom varit kallt ute. 

– Det är fruktansvärt, det är ju ändå en familjemedlem, säger hon.

Nu har hon hittat en permanent familj till kaninen.

– Det har varit mysigt. Det är en väldigt social liten kille eller tjej. Den kommer gärna fram och nosar, säger Emma Börjesson.

Se bilderna från när kaninen hittades i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.