Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Utan andra redskap än sina bara händer skapar Karlskrona-konstnären Karin Svensson sina konstverk. Se mer i klippet ovan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Hon skapar konst med bara händerna – gör tavlor av grus och jord

Uppdaterad
Publicerad

Konstnären Karin Svensson från Karlskrona har nischat sin konstform, till något hon menar ligger i tiden. Hon skapar sina tavlor av endast jordpigment och linolja – och hon använder inga andra redskap än sina egna händer.

Med finmalda pigment av sten, grus och jord från Italien, framträder Karins naturfenomen på duken och det är ofta motiv hämtade från Karlskrona skärgård.

– Det känns skönt i själen att tavlorna är framtagna utan giftiga ämnen. För min del känns det bra att kunna jobba så skonsamt som möjligt mot naturen, eftersom det också är där jag hämtar min inspiration, säger hon.

Vill ta fram eget pigment

Nu vill Karin Svensson, som målar under konstnärsnamnet ”Godely”,  ta sina Karlskronatavlor till en ny dimension – genom att även ingredienserna ska vara hämtade precis utanför ateljéfönstret.

– Det tycker jag känns jättehärligt och närproducerat. Jag har börjat prova mig fram, men jag måste mala ner det till ett ännu finare pulver för att få den struktur jag vill ha, berättar hon.

Se Karins tavla växa fram i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer