Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rebecka Birgersson gick alltid på Mjällbys hemmamatcher tillsammans med sin pappa Carl-Eric. Nu har hon fått hedra hans minne genom en text i nya boken av fotbollssupportrar. Foto: TT / Privat

Kärleken till pappan och Mjällby AIF tar plats i ny bok

Publicerad

Intresset för fotbollen och framför allt för Mjällby förenade dottern Rebecka Birgersson med sin pappa Carl-Eric.

När pappan gick bort tvivlade hon på att hon skulle orka besöka Strandvallen igen. Men nu gör hon det för honom – i hans tröja och halsduk.

Svensk Elitfotboll, SEF, har nu lanserat en bok skriven av fotbollssupportrar och medlemmar från hela Sverige, ett samarbete mellan 32 klubbar i Allsvenskan och Superettan.

Boken rymmer uppåt 70 berättelser och inleds med Mjällbysupporten Rebecka Birgerssons historia, om kärleken till laget – och om samhörigheten med pappa Carl-Eric som dog i Parkinsons sjukdom för två år sedan.

– Det känns jättefint att jag får nå ut med min kärleksförklaring till laget i mitt hjärta och till min pappa. Vi hade en passion som vi delade för vårt lag och vi fick en väldigt fin relation genom den, säger Rebecka Birgersson.

Många minnen från Strandvallen

Hon växte upp i Karlshamn och i tonåren började hon och pappa Carl-Eric gå på Mjällbys matcher på Strandvallen.

I boken beskriver Rebecka Birgersson hur de tillsammans hittade en hemlig parkering i en glänta där de alltid ställde bilen – för att snabbt kunna ta sig hem igen efter matcherna och på så sätt slippa bilköerna på den lilla landsvägen.

I dag går hon på fotboll själv. Något hon ett tag trodde att hon aldrig skulle klara av.

– Första gången jag åkte till Strandvallen utan honom kände jag verkligen att det var en plats som var tom. Men nu skriker jag för två.

I klippet: Hör Rebecka Birgersson läsa ur boken och berätta mer om minnena med sin pappa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.