Roger Tónlist, karlshamnsbo och initiativtagare till en insamling för att ta över Metropolbiografen och göra om den till kulturlokal. Foto: TT/SVT

Karlshamnsbor vill ta över metropolbiografen

Uppdaterad
Publicerad

När biografen i Karlshamn lämnar sina lokaler för att flytta ut till Östra Piren så är framtiden oviss för den gamla byggnaden. Men Karlshamnsbon Roger Tónlist har startat en insamling för att köpa och bevara den.

Roger Tónlist har tagit initiativet till en gräsrotsfinansierad insamling för att köpa bions lokal, som är till salu. Med sig har han engagerade karlshamnsbor från musikföreningar, event och innovationsföretag som vill använda den gamla biografen som ett kulturhus.

– Det som gjorde att idén kläcktes var ett besök bakom bioduken för att se scenen. Sedan var det lätt att se möjligheterna för alla slags scenframträdanden, säger Roger Tónlist i ett pressmeddelande.

Karlshamn

Krävs två miljoner

Men för att kunna köpa biografen krävs två miljoner kronor. För att få ihop pengarna tänker Roger starta en insamling från 1 januari.

– Två miljoner är ett belopp som vid första anblick kan verka svåruppnått, men det räcker att 20 000 kronor skänker en hundralapp var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlshamn

Mer i ämnet