Michael Levall har gjort grafik, handling och programmering till spelet Please Knock On My Door. Foto: Levall Games / Kristian Andersson/Commersen

Karlshamns-spel nominerat till stort internationellt pris

Uppdaterad
Publicerad

Tre år har Karlshamns-bon Michael Levall lagt på att utveckla spelet Please Knock On My Door. I dag belönades arbetet, med en nominering till internationella The Game Awards.

Nomineringarna till The Game Awards offentliggjordes ikväll – och bland de finns Karlshamns-bon och tidigare BTH-studenten Michael Levall.

– Det är helt otroligt och otippat. Det är en av spelindustrins största tävlingar, så det betyder otroligt mycket att det finns andra där ute som har sett värdet och betydelsen i det jag varit med och skapat, säger Michael Levall till SVT Nyheter Blekinge.

Ett spel om ångest och svåra val

Spelet, Please Knock On My Door, handlar om psykisk ohälsa. Spelaren får ta rollen som en person som lider av kraftig depression och social ångest, och på så sätt utforska vad som händer när man då gör olika val i sin vardag.

– Det är baserat på mina egna erfarenheter i ämnet, då jag själv var deprimerad för några år sedan. Till synes enkla saker som att laga mat eller diska kan vara helt oerhört svårt för någon som lider av problemen.

Michael Levall står för handling, grafik och programmering, medan hans kollega Ola Bäckström har gjort musiken.

Flera stora spel nominerade

Det är också på grund av handlingen som spelet nominerats i kategorin ”Games for Impact”, alltså spel som kan göra skillnad.

Bland andra spel som nominerats till The Game Awards finns Super Mario Odyssey, PlayerUnknown's Battlegrounds och The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Prisceremonin hålls i Los Angeles den 7 december.

– Jag och min kollega får försöka lösa så vi kan åka. Planen är att komma iväg, säger Michael Levall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.