Laget hoppas först och främst att nå kvalet i år. Foto: SVT

Karlskrona HK allt närmare kval till SDHL

Publicerad

Med sex matcher kvar på säsongen ligger Karlskrona HK på andraplats i DamEttan Södra. Och snart kanske Karlskrona kan ha två hockeylag i högstaserierna.

Säsongen har varit strålande för Karlskrona HK:s damer hittills. På de tolv spelade matcherna hittills har de bara förlorat två.

– Vi har jämna och tuffa matcher, och vi ligger med i toppen av tabellen. Nu tar vi match för match, och hoppas att vi kan ta oss till ett kvalspel, säger Conny Olausson, huvudtränare.

Högst i tabellen ligger danska Hvidovre IK, men de får inte kvala till SDHL just på grund av nationaliteten. Därför står det i nuläget främst mellan Karlskrona HK och IF Troja/Ljungby.

Senaste hemmamatchen mot Trollhättan vann Karlskrona med 5-0, och då stod forwarden Filippa Wahlfried för två av målen.

– Kemin är bra i laget och vi utvecklas hela tiden. Jag hoppas vi når SDHL till nästa säsong, säger hon.

Men frågan är om klubben vill spela i SDHL redan nästa säsong.

– Vill vill ju, men det handlar om timing med lagets stomme och sådana saker. Så det är inte hela världen om vi inte går upp i år. Vi har sagt att inom tre år ska vi komma upp i SDHL, och då är det viktigt att få rutinen från kvalmatcherna, säger Conny Olausson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.