Foto: TT

Karlskrona HK drar in bussresor för juniorer

Publicerad

Karlskrona HK har fattat beslut om att dra in samtliga bussresor inom en viss radie för ungdoms- och juniorlagen i föreningen, som en besparingsåtgärd. Samtidigt storsatsar A-laget för att säkra SHL-kontraktet.

Beslutet fattades under tisdagskvällen och innebär att föreningen inte längre kommer stå för bussresor till ungdoms- och juniorlagen till bortamatcher som spelas inom närområdet.

– Vi satte en radie på omkring 12-13 mil runt Karlskrona dit man får samåka istället, så tar vi bussresorna när vi ska längre bort, till exempel till Jönköping, säger Charlotte Gustavsson, vd för Karlskrona HK.

Anledningen är den tuffa ekonomiska situationen, och frågan har diskuterats länge.

– Vi har aldrig haft råd med det egentligen. Det är väldigt ovanligt att föreningar har buss för de riktigt små barnen också, det är en lyx vissa klubbar kan unna sig och vi kan inte det i nuläget.

Till helgen spelar exempelvis ungdomar födda 2006 bortamatcher mot Nybro och Oskarshamn, och de kommer då tvingas ta sig till matcherna själva.

A-laget storsatsar för SHL

Samtidigt storsatsar A-laget med bland annat två nyförvärv, Per Ledin och Akim Aliu, de senaste veckorna.

– Sportchefens budget är intakt. Hela vår existens hänger på att försöka säkerställa SHL-licensen, det är så fruktansvärt mycket pengar på spel till nästa år. Vi kan inte klippa navelsträngen till det som föder oss mest av allt.

Om ni åker ur SHL, kommer klubben kunna leva vidare då?

– Hockeyallsvenskan har inte alls samma kapitalkrav. Åker vi ur blir det ett tufft läge, men vi har struktur så att KHK ska kunna leva vidare. Vi får rätta mun efter matsäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.