Foto: TT

Karlskrona vände i sista perioden mot Linköping

Publicerad

Mot tabelltvåan Djurgården i torsdags tappade Linköping 6–2 till 6–5 i sista perioden, men höll ut. Det gjorde man däremot inte mot Karlskrona. På matchens två sista minuter vände gästerna 0–2 till 2–2 och snodde sedan åt sig bonuspoängen i förlängning.

En explosiv målshow och vinst med 6–5 mot tabelltvåan Djurgården inför nästan 8 000 åskådare i torsdags.

Både mål- och tempofattigt mot nästjumbon Karlskrona med betydligt mindre publik och stämning två dagar senare.

Linköping som hade vunnit nio av de elva senaste hemmamatcherna, hade som oftast svårt att ta sig igenom Blekingegängets defensiv.

– De gör det väldigt tajt för oss i mittzon. Vi måste åka mer skridskor och sätta högre fart. Dessutom måste vi skjuta mycket mer. Gör vi inte det lär det inte bli några mål, sa LHC-backen Chad Billins i arenaintervjun efter den första perioden.

– Matchbilden är som vi hade kunnat ana. De backar hem, trycker ihop och gör sin grej. Jag tycker inte att vi har löst de knutarna än, analyserade Linköpings Jimmy Andersson i C More inför den andra perioden.

Mårtenssons första mål

Frånsett Olle Lycksells och Emil Sylvegårds vassa lägen skapade inte östgötarna särskilt mycket.

Och i mittakten hade Karlskrona farligast chanser – då hemmamålvakten räddade när både Marcus Paulsson och Emil Lundberg var helt fria.

– Från vår sida tycker jag att det är jättebra. Vi gör en bra bortamatch, spelar stabilt försvarsspel. Vi skapar lägen därefter och kontrar bra på dem, menade Karlskronas Joel Kellman till C More i den andra pausen.

LHC satte två raka fullträffar i sista perioden genom Patrick Mullen och Tony Mårtensson (första för säsongen) – men det hjälpte inte.

Karlskrona vände

Karlskrona reducerade efter 17.57 av Emil Lundberg och kvitterade efter 19.17 minuter av Joachim Rhodin.

Sedan avgjorde Marcus Paulsson i förlängningen och ordnade bonuspoängen åt gästerna.

– Det kändes verkligen som att vi trodde på det och det visade sig också ute på isen. Vi hade ett lag som trodde på det och ett lag som såg passiva ut. Idag tog vi tillvara på det, sa Karlskronatränaren Ove Molin i C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.