Bröderna Christopher och Otto Larsson är båda politiker, men med helt olika agendor. Foto: SVT / Privat

Karlskronabröderna gör politisk karriär – med helt skilda åsikter

Publicerad

Cannabisförespråkaren Otto Larsson vill till EU-parlamentet med Piratpartiet – men han är inte ensam i familjen om att satsa på en politisk karriär. Äldre brodern Christopher Larsson är sedan flera år kommunpolitiker i Karlskrona och gruppledare för Sverigedemokraterna. 

Så här säger bröderna om varandra:

– Otto är en smart, trevlig och säljande kille som liksom jag fått lära sig av mamma att tänka självständigt och stå för sina åsikter. Jag tror att han har goda möjligheter att nå politisk framgång. Vi har dock landat i helt olika politiska slutsatser, inte minst när det gäller cannabisfrågan, säger Christopher Larsson.

Otto Larsson säger att trots att de står långt ifrån varandra politiskt är relationen med hans bror idag väldigt bra.

– Det är många familjemiddagar som vi stångas lite men vi kommer relativt bra överens och kan diskutera frågorna. Varför det blev politik för oss, var nog att vår mamma är en väldigt stark människa och hon har lärt sina barn att säga ifrån om något är fel, säger Otto Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.