Foto: Privat

Karlskronaprofil misshandlad av ungdomsgäng

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Liedholm ingrep i ett bråk mellan hans barn och ett gäng för honom okända ungdomar. Då fick han ett slag i huvudet som krossade hans käk- och kindben. Nu ska han flyttas till sjukhuset i Lund för att opereras.

Det var i söndags som Mattias Liedholm, känd i Karlskrona som både moderatpolitiker och rektor, fick ett samtal från sina söner.

Sönerna var på väg från ett kvällsbad på Långö med vänner och blev störda av en grupp ungdomar som blockerade deras bil. Mattias Liedholm var snabbt på plats för att hjälpa till.

– Det första jag gör är att gå runt och filma alla inblandade och fordonen. Sedan går jag fram till gänget runt bilen och säger åt dem att jag filmat allt och att de ska ge sig därifrån, skriver Mattias Liedholm till SVT Nyheter Blekinge.

När han gick emellan tjafset och försökte hjälpa till fick han ett kraftigt slag i huvudet som fällde honom till marken.

– Pang, ett slag som jag inte ser. Allt töcknar bort. Massor med blod. Jag ligger på marken och hör att folk försöker få kontakt med mig. Jag kan bara kommunicera med tummen upp/ned.

”Jag är bara glad att han lever”

Mattias Liedholm fördes med ambulans till sjukhus där han blev kvar i två dagar. Under tisdagsförmiddagen fick familjen besked om att sjukhuset inte kan hjälpa honom med alla hans skador utan han ska föras till universitetssjukhuset i Lund för att opereras.

– Hela käken är helt krossad, en del av ögonbenet också och hela kindbenet, säger hans fru Sophia Ahlin.

Hon berättar att Mattias i nuläget mest är i chock och att han inte hade förstått hur allvarliga hans skador var förrän läkarna visade honom bilder.

– Jag är bara glad att han lever. Nu har han börjat kunna äta flytande mat istället för att få sin näring från dropp, så man får vara glad för alla framsteg.

Händelsen är polisanmäld och enligt polisen har man goda förhoppningar om att hitta de misstänkta gärningsmännen.

Familjen har berättat om hela händelseförloppet och familjens chock i ett inlägg i sociala medier som fått stor spridning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.