Per-Anders Lindeborg kan komma att möta den brittiske skådespelaren Hugh Grant i veteran-SM i tennis. Foto: Privat/TT

I dag möter Karlskronabon Hollywoodstjärnan

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det dags. Karlskronaspelaren Per-Anders Lindeborg laddar för veteran-SM i tennis i Båstad. På hemlig tid ska han i dag möta den brittiske skådespelaren Hugh Grant.

– Jag har aldrig tidigare mött någon storstjärna från Hollywood, säger Per-Anders Lindeborg.

På fredagen startade veteran-SM i tennis i Båstad. En av de tävlande är Per-Anders Lindeborg från Karlskrona som spelar i klassen 60+.

Hollywoodstjärnan Hugh Grant, som är gift med en svenska och har sommarhus i Torekov, tävlar i samma klass.

Efter att Hugh Grant vann sin första match i helgen kommer han att få möta Per-Anders Lindeborg, som är direktkvalificierad till måndagens match.

– Det ska bli jättekul att möta Hugh Grant. Jag vet absolut ingenting om hans tenniskunskaper, mer än att han är medlem i en av världens mest anrika tennisklubbar. Men det säger ingenting om hur han spelar, säger Per-Anders Lindeborg.

Ingen publik på grund av corona

På grund av coronapandemin kommer det inte att bli någon större publikmängd, vilket är anledningen till att den brittiske skådespelaren ens ställer upp, tror Per-Anders Lindeborg.

– Vi får se vad det blir för ståhej av detta, men vi spelar på ett inhägnat område, säger Per-Anders Lindeborg.

Hemlig matchtid

Eftersom Hugh Grant vann sin första match i helgen, står det nu klart att han under dagen i dag kommer att möta Per-Anders Lindeborg från Karlskrona. Men vilken tid det hela äger rum, det är hemligt.

– Enda sedan det här blev känt har det varit en helt galen uppmärksamhet. Det är spännande. Det är jättekul, men samtidigt förstår jag inte riktigt det enorma intresset.

Det har som sagt blivit en stor upppståndelse kring det här, men gör du själv någon skillnad på Hugh Grant och en annan spelare?

– Ingenting skulle jag tro. Han verkar trevlig och är ingift i en fantastiskt trevlig tennisfamilj. Men jag försöker ladda som vanligt, jag känner inte något speciellt för att möta just honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.