Bilder på två av de föremål som den 40-årige mannen misstänks ha använt som tillhyggen. Foto: Polisen

Kastade tennisrack och ljus på familjen – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalades i dag för flera fall av våldsutbrott mot sin hustru och parets barn. Mannen ska bland annat ha slagit dottern med ett tennisrack och kastat ett blockljus på sin fru.

Det var de sociala myndigheterna i familjens hemkommun i Blekinge som slog larm sedan det uppstått misstankar om våld och hot i hemmet. I förhör med både mannens hustru och parets gemensamma barn framkom det sedan att hemmiljön under flera år präglats av våldsamheter från faderns sida.

40-åringen sitter sedan en tid tillbaka häktad misstänkt för en serie våldsbrott – alla riktade mot den egna familjen. Det handlar om flera fall av misshandel, olaga hot samt grov kvinnofridskränkning.

Misshandlat med tennisrack

Enligt åtalet ska mannen ha slagit barnen över fingrarna med en pinne, han ska ha misshandlat dottern med ett tennisrack och kastat ett blockljus på hustruns fot.

I förhör medger mannen delvis att han varit våldsam och kontrollerande. Han uppger att han behövt fostra familjen och barnen som han uppfattat som olydiga.

40-åringen menar dock att de beskrivningar som framkommit under förhören i delar är kraftigt överdrivna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.