Tar inte avstånd från migrantuttalandet

Uppdaterad
Publicerad

KDU:s ordförande i Skåne, Adam Davidsson, ursprungligen från Karlskrona, skriver på Twitter att de som flyr över Medelhavet ska skeppas tillbaka dit därifrån de kom.

Uttalandet fördöms av partiet centralt, men inte av partiet i Blekinge.

– Han har rätt till sin åsikt och vi måste diskutera olika lösningar, säger Ann-Louise Trulsson, KD:s distriktsordförande i Blekinge.

”Låt kustbevakningen bogsera migrantbåtarna i Medelhavet tillbaka dit de kom ifrån” och ”medfinansiera Ungerns stängsel mot Serbien”, så skrev Adam Davidsson på Twitter i går. Han är KDU:s ordförande i Skåne, men är ursprungligen från Karlskrona.

– Det är viktigt att poängtera att han är med i KDU och att frågan inte har diskuteras inom moderpartiet. Men han har rätt att uttala sig som han vill. Det är det som är så bra med KD, vi har högt i tak och brett mellan väggarna. Jag respekterar Adam, men har själv inte tagit ställning i frågan, säger Ann-Louise Trulsson, KD:s distriktsordförande i Blekinge.

Hon säger vidare att hon tycker det är bra att problematiken tas upp.

– Vi måste belysa frågan – att så många är beredda att offra sina liv för att ta sig till Europa och att så många dör på Medelhavet. Vi måste diskutera olika lösningar på problemet. Hur vi kan hjälpa här och hur vi kan bli bättre på att hjälpa i närområdet. Det är inte klokt att så många liv offras och därför måste vi snarast hitta en lösning. Sedan finns det kanske inte en lösning på problemet, utan snarare flera, säger Ann-Louise Trulsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.