Hör regionrådet Erik Lindborg (KD) i klippet ovan. Foto: SVT/Erik Alfredsson

KD-toppen Erik Lindborg kliver av alla politiska uppdrag i Region Blekinge

Publicerad

Kristdemokraternas gruppledare Erik Lindborg har sagt upp sig från alla politiska uppdrag i Region Blekinge. ”Jag flyttar i sommar och det har varit känt länge inom partiet”

Under tisdagen kom KD-toppen Erik Lindborgs officiella uppsägning till regionens kansli, något som BLT var först med att rapportera.

– Jag har sagt upp mina uppdrag, jag ska inte längre bo kvar i Blekinge, säger Erik Lindborg (KD) i en kommentar till SVT Nyheter Blekinge.

Enligt uppgifter till BLT är partiet splittrat när det gäller samarbetet med Socialdemokraterna och Centerpartiet i regionstyrelsen. Men det hävdar Erik Lindborg inte har med hans beslut att göra.

– Det har inget med politiken att göra, att jag ska flytta har varit känt länge, säger han.

Vem som ska efterträda Erik Lindborg är ännu inte klart. Enligt partidistriktsordförande Deborah Lind har de precis påbörjat arbetet för att utse en efterträdare och hon hoppas att de ska kunna ha ett namn om 14 dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.