Totalrenoverat KHK laddar om inför hockeyallsvenskan

Publicerad

Två spelare från SHL-truppen återstår, och Karlskrona hockeyklubbs ekonomiska kostym har halverats. Trots det hoppas klubben nu på en lyckad säsong i hockeyallsvenskan.

De kallar sig KHK 2.0, och det är en helt ny Karlskrona Hockeyklubb som imorgon spelar sin premiärmatch. Degraderingen till hockeyallsvenskan har inneburit att klubben fått genomgå stora förändringar, men man hoppas ändå att det ska bli en lyckad säsong.

– Det är klart, SHL är högstaligan, men det skiljer inte mycket åt i kvalitet till Hockeyallsvenskan. Det kommer bli tufft, men jag vill alltid bli bättre och nu kommer man få försöka ännu hårdare, säger Marcus Paulsson, lagkapten i KHK.

Endast två spelare kvar

Han är, tillsammans med Joseph Jonsson, den enda från SHL-truppen som spelar kvar i KHK den här säsongen. Totalt har 20 nya spelare anslutit till laget.

– Jag har aldrig varit med om det innan, ett helt nytt lag. Det största fokuset hittills har legat på att lära känna varandra, och man har verkligen fått öppna upp sig inför varandra, säger Marcus Paulsson.

Ett av nytillskotten är transatlanten Matt Carey, som senast kommer från seriekonkurrenten Leksand.

– Vi är en bra grupp i laget, och alla känner alla. Det finns inget hat eller agg mellan spelarna, vilket är jätteviktigt för att gruppen ska fungera bra och kunna prestera, säger han.

Halverad personalstyrka och omsättning

Efter degraderingen tvingades KHK till stora nedskärningar. Personalstyrkan har halverats, och omsättningen tros minska från 80 miljoner kronor till runt hälften av det. Och även spelarbudgeten har minskat med drygt 20 miljoner kronor, till runt åtta miljoner kronor. Trots det har laget gått segrande ur samtliga matcher under försäsongen, och de hoppas nu kunna samla ihop mer poäng än vad man gjorde sista året i SHL.

– Vår målsättning rent tabellmässigt är att hamna minst på åttondeplats så att vi får spela slutspel efter de 52 seriematcherna. Sedan vilken position vi hamnar på återstår att se, säger Ove Molin, huvudtränare.

Och i morgon spelas alltså hemmapremiären mot Västerås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer