KHK oroade över dröjande besked

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK:s ordförande Rolf Lindberg vill inte kommentera kommunens beslut att säga nej till ackordsuppgörelsen.

Han säger att dialogen mellan partnerna ”fortfarande pågår”.

I veckan väntas kommunen ge ett definitivt besked till Karlskrona HK, men som SVT Blekingenytt i dag kunde avslöja blir det ingen avskrivning av skulderna.

– Det är uppgifter som jag inte kan kommentera i dag. SVT tycks ha mer konkreta uppgifter än vad jag i nuläget har. Min bild är att dialogen mellan kommunen och KHK fortfarande pågår, säger Rolf Lindberg.

KHK ekonomi

Lindberg hade hoppats på ett positivt besked redan för flera veckor sedan, men förhandlingarna har dragit ut på tiden. Och det har i sin tur försvårat KHK:s läge gentemot privata sponsorer, enligt föreningens ordförande.

– Det är helt klart så att vi möter en avvaktande inställning från en del av våra samarbetspartners. Men framför allt vill ju de 717 som köpt årskort vara säkra på att de får valuta för sina pengar, säger Rolf Lindberg.

Inte heller kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg (M) vill kommentera kommunens beslut att säga nej till KHK:s önskemål att bli kvitt sina skulder.

– Vi är inte helt klara, men jag lovar att informera så snart det är färdigt. Och det blir ganska snart.

Varför har det dragit ut på tiden?

– För att uppgörelsen inte blivit klar, säger Camilla Brunsberg.

Oppositionsrådet Patrik Hansson (S) är fåordig när han får frågor om vilken typ av uppgörelse som kommunen vill se.

– Jag får hänvisa dig till kommunstyrelsens ordförande. I dag finns ingenting att säga i ärendet. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK ekonomi

Mer i ämnet