Foto: TT/SVT Design

KHK-stjärnor lånade ut miljoner – till dömd bedragare

Uppdaterad
Publicerad

Två KHK-spelare har hamnat i en miljontvist med en sedan tidigare dömd bedragare. Totalt lånade spelarna ut drygt 1,6 miljoner kronor till mannen, pengar som de sedan aldrig har fått tillbaka.

Den 28-årige mannen dömdes i somras till tre års fängelse för ett stort antal fall av bedrägerier begångna under åren 2012-2014. Tillvägagångssättet då var att 28-åringen kom över sina kunders personuppgifter och tog lån i deras namn, vilket gav honom en vinst på drygt två miljoner kronor. 28-åringen har nekat till brott, och domen har överklagats.

LÄS MER: Lurade till sig miljoner – döms till fängelse

Nu anklagas mannen för ett flertal fall av nya bedrägerier som ska ha ägt rum efter 2015, bland annat mot två KHK-spelare.

– Jag kan säga att det pågår en förundersökning. Mer än så kan jag inte kommentera, säger Tomas Pärlklo, kriminalinspektör på polisen, som känner till 28-åringens historik.

Spelarna menar i en hemställan till Blekinge Tingsrätt att de vintern 2015 lånade ut drygt 800.000 kronor vardera till den 28-årige mannen. Pengarna skulle gå till en affärsidé 28-åringen hade, och upplägget var att det på tre månader skulle ge en avkastning till KHK-spelarna på 50.000 kronor.

Men återbetalningen uteblev, och trots upprepade kontakter och löften har tvisten nu tagits till såväl Kronofogden som tingsrätten.

LÄS MER: 28-åringen: ”Det finns ingen tvist längre”

I hemställan till tingsrätten framgår att skulderna uppgår till 1,6 miljoner kronor, men också att 28-åringen betalat tillbaka drygt 210.000 kronor till en av spelarna, pengar som framför allt gått till kostnader för räntor. Några polisanmälningar har dock inte gjorts i fallet.

– Det uppdraget har jag inte fått av mina huvudmän. I övrigt lämnar jag inga kommentarer i det här ärendet, säger Christer Holmqvist, spelarnas advokat.

SVT Nyheter Blekinge har sökt de båda spelarna, samt KHK:s ordförande Tobias Larsson. 28-åringen själv menar att skulderna nu är reglerade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet