Flera Karlskronabor reagerade på hockeyspelarnas festande i lördags. Foto: Tittarbild

KHK-stjärnor välkomnades med fyllefest

Uppdaterad
Publicerad

Nyförvärven i Karlskrona HK fick ett blött välkomnande i helgen.

Fulla spelare kröp omkring, klättrade i byggnadsställningar och drog ner byxorna på sig själva.

Uppträdandet tvingade sportchefen Stefan Bengtzén att kalla hela laget till möte på måndagen.

– De var ganska slätstrukna i dag och jag kunde spåra en viss skam. Det var ingen som fällde några kommentarer. Spelarna är anställda av oss och ska uppträda skötsamt gentemot klubben. Detta är inte acceptabelt, säger Stefan Bengtzén.

Det var i samband med den så kallade inkilningen av nya spelare som flera KHK-spelare dök upp i centrala Karlskrona strax efter lunch i lördags. Flera vittnen såg hur spelare – i underbyxor och kjolar – kröp omkring på Stortorget, påtagligt berusade mitt på dagen.

Spelare ska också ha ryckt blommor ur kommunala planeringar.

Flera nyförvärv bad sedan en förbipasserande att fotografera dem intill statyn av Karl XI – samtidigt som de drog ner byxorna på sig själva.

– En av dem tog sig i skrevet och juckade när några unga flickor gick förbi. Det var också spelare som klättrade i en byggnadsställning på Ronnebygatan. Vi trodde att det var en svensexa och blev förvånade när de presenterade sig själva som ishockeyspelare i Karlskrona, säger ett vittne.

Uppgifterna fick under måndagen Stefan Bengtzén att tydligt markera mot hela truppen.

– Alla har haft en del i det här och alla fick sig en släng av sleven. Det hade de gjort sig förtjänta av, säger sportchefen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.