Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Moderaterna lämnade samarbetet med Sverigdemokraterna i Sölvesborg lät protesterna inte vänta på sig. Hör tillträdande kommunalrådet Kith Mårtensson /(M) berätta mer i klippet. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Mårtensson glad att SD:s skyltfönster krossas: ”Har inte känts bra i magen”

Publicerad

Under den förra mandatperioden har hon behövt ta beslut som gått emot hennes inre kompass. Nu tycker det tillträdande kommunalrådet Kith Mårtensson (M), att det är skönt att bilden av Sölvesborg som SD:s skyltfönster tvättas ut.

– Fokus har legat på negativa delar, det ser jag fram emot att slippa. Politiker och kommunen som organisation behöver arbetsro, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Numera ingår hon i ”Framtid Sölvesborg” tillsammans med S, C och det lokala SoL-partiet. Det nya styrets politik har inte inneburit några svåra kompromisser, menar Kith Mårtensson. Annat var det under samarbetet med Sverigedemokraterna.

”Gått emot min inre övertygelse”

– Jag fick ändra mina ideologiska övertygelser inför Samstyret, säger Kith Mårtensson angående flyktingpolitiken, under en presskonferens på onsdagen.

– Det har varit ett inre arbete som jag behövt göra, jag har varit med och fattat beslut som min inre övertygelse inte hållit med om, tillägger hon.

Efter att det blev känt att Moderaterna bryter samarbetet med Sverigedemokraterna, har Kith Mårtensson fått ta emot mycket hot och hat. Hon menar att media bidragit till att måla upp en bild av att Moderaterna svikit sina väljare:

– Men jag har inte läst någonting om SD:s misslyckande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.