Illustrationer av de planerade satsningarna. Omvårdnadsboendet till vänster och mobilitetshuset till höger. Foto: Karlskrona kommun

Klartecken: Utvecklingen av Pottholmen i Karlskrona tar ny fart

Publicerad

Två stora satsningar på den nya stadsdelen Pottholmen i Karlskrona har beviljats bygglov. Det handlar om ett omvårdnadsboende med 48 lägenheter och ett mobilitetshus med plats för drygt 300 parkeringsplatser och cykelparkering.

Utvecklingen av Pottholmen, Karlskrona kommuns nya stadsdel på den norra delen av Trossö väster om järnvägsstationen, tar nu ny fart.

De närmaste åren kommer två nya kvarter växa fram på området. De består av bostäder i tre huskroppar med 14, sju respektive två våningar, ett omvårdnadsboende med 48 lägenheter samt ett mobilitetshus med plats för drygt 300 parkeringsplatser och cykelparkering.

”Parkeringar har efterfrågats”

De två sistnämnda satsningarna i detaljplanen har nu beviljats bygglov. Detta efter att kommunen de senaste åren har gjort åtgärder för att säkerställa att grundvattenrening kan ske på ett bra sätt.

– Parkeringar har efterfrågats av de boende och verksamheterna i området under lång tid, så att äntligen få möjlighet att verkställa denna del av detaljplanen känns väldigt positivt, säger Magnus Lindoffsson, som är projektledare på Karlskrona kommun.

Enligt Magnus Lindoffsson kommer markarbeten inför byggena påbörjas under våren.

– Därefter följer grundläggning och fortsatt byggnation, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.