Foto: SVT

Oenighet bakom klubbdirektörens avhopp

Uppdaterad
Publicerad

Klubbdirektör Charlotte Gustavsson lämnar Karlskrona – efter bara nio månader. Orsaken är att hon och styrelsen haft olika syn på klubbens utveckling.

Charlotte Gustavsson rekryterades till KHK med ett överordnat uppdrag – att öka intäkterna och stärka ekonomin i den sedan tidigare hårt prövade föreningen.

Men de ekonomiska och sportsliga målen har varit svåra att uppnå och i förra veckan beslutade sig Charlotte Gustavsson själv för att lämna uppdraget. Hon har tre månaders uppsägningstid men har gjort en uppgörelse med sin tidigare arbetsgivare och har redan lämnat NKT Arena.

– Beskedet kanske kom som en chock för en del runt omkring föreningen, men det här är ett beslut som vuxit fram. Jag har jobbat stenhårt, men känner också att jag tappat lite energi mot slutet. Eftersom klubben befinner sig i ett kritiskt läge är det då bättre att någon annan tar över, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Drog åt olika håll

Bakgrunden till beslutet grundar sig i oenighet med styrelsen kring den framtida organisationen.

– Jag drog åt höger, styrelsen åt vänster. Och eftersom styrelsen har en målsättning är det bättre att de hittar någon som kan jobba i den riktningen och som tror på det.

Charlotte Gustavsson har redan lämnat Karlskrona och flyttat hem till Värmland.

– Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men jag var medveten om att det är en tuff bransch där saker och ting snabbt kan förändras.

Foto: Stina Sandström/SVT

En ny rekrytering av klubbdirektör kommer nu att påbörjas av styrelsen.

– Beslutet kommer naturligtvis olägligt men vi respekterar dock Charlottes beslut och tackar henne för engagemanget under tiden i klubben och önskar henne all lycka i sin fortsatta karriär, säger Tobias Larsson, styrelseordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.