Krögarna tillverkade knarket i ett restaurangkök i Blekinge. Foto: SVT

Knarkkrögare får näringsförbud – i tio år

Uppdaterad
Publicerad

En av de två Blekingekrögare som har dömts för grovt narkotikabrott, för att ha tillverkat och sålt uppemot 150 kilo amfetamin, förbjuds nu att driva företag. Han har fått näringsförbud som gäller i tio år.

Det är den yngre av de två Blekingekrögarna som nu har fått näringsförbud i tio år. Detta innebär att han inte får driva företag, vara bolagsman i handelsbolag eller ledamot i en aktiebolagsstyrelsen. Han får inte heller arbeta i näringsverksamhet som någon närstående driver.

Det var i mars 2018 som polisen kom krögarna på spåren vid ett spaningsuppdrag i Stockholm. Detta ledde senare till ett restaurangkök i Blekinge där polisen gjorde stora beslag av amfetaminolja och skyddskläder.

I somras dömdes Blekingekrögarna för grovt narkotikabrott varav den äldre till nio år och tio månaders fängelse och den yngre till sju år och tio månaders fängelse. I oktober skärpte hovrätten straffet för den yngre mannen till åtta år och sex månaders fängelse.

Näringsförbudet har registretats hos Bolagsverket och gäller från november 2019 till november 2029.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I ett förråd i Stockholmsområdet misstänks det ha förekommit paketering och förvaring av narkotika och vapen. De två Blekingekrögarna var där vid flera tillfällen. Foto: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt knarkfabrik

Mer i ämnet