Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet kan du höra bakgrunden i fallet inför domen förra året. Foto: SVT

Knarkkrögare vill ha sänkt straff – på grund av corona

Uppdaterad
Publicerad

En av de två företagskumpaner i Blekinge som tillverkade stora mängder amfetamin i ett krogkök vill nu få sitt fängelsestraff sänkt. Orsaken: han har inte kunnat träffa anhöriga under coronapandemin.

Förra hösten dömdes mannen till fängelse i åtta år och sex månader för synnerligen grovt narkotikabrott. Varken tingsrätt eller hovrätt godtog mannens förklaring om att det vita pulvret i restaurangköket i Blekinge i själva verket var varuprov för tvättmedel. Den uppmärksammade narkotikahärvan hade förgreningar över stora delar av landet med de två krögarna från länet som nyckelpersoner.

De tjänade, enligt domen, miljonbelopp på försäljningen under de månader som affärerna pågick. I augusti 2018 kunde SVT Nyheter Blekinge avslöja att polisen gjort ett tillslag mot en av av männens kroglokaler.

I en skrivelse till regeringen ber nu en av krögarna om nåd och hoppas få straffet sänkt med 17 månader.

Mannen hänvisar till de begränsningar som följt i spåren av coronautbrottet.

Han menar bland annat att permissioner och besök stoppats och att detta orsakat honom ”stress och sömnsvårigheter” eftersom han inte fått träffa sin familj och andra anhöriga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt knarkfabrik

Mer i ämnet