Foto: Johan Nilsson/TT

Knivskar flickvännen – hotade skära ut hennes öga

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan misshandlades svårt av sin pojkvän under vad som var tänkt som en romantisk middag.

Anledningen: Hennes hund åt upp hans katts mat.

Händelsen inträffade i början av november när paret i Karlskrona skulle ses över en middag. Men den tänkta romantiska kvällen slutade i bråk och grov misshandel.

Kvinnan hade vid tillfället med sig sin hund hem till den 40-årige mannen. I lägenheten fanns också mannens katt. Under ett obevakat ögonblick när kvinnan stod och lagade mat har då hunden ätit upp kattens mat – detta ledde till mannens ilska.

Nekar till brott

Kvällen urartade och mannen har då misshandlat flickvännen genom att ta tag i hennes huvud, hår och öron och tryckt upp henne mot väggen flera gånger. Han har också skurit henne i armen med en kniv och skallat henne. Vidare har mannen hållit en kniv mot kvinnans öga och hotat att skära ut det.

40-åringen har själv nekat till gärningarna, men döms nu i Blekinge tingsrätt för både grov misshandel och olaga hot. Straffet blir fängelse i ett år och tio månader.

Mannen döms även för narkotikabrott. Han ska förutom fängelsestraffet även betala ett skadestånd till flickvännen på drygt 54 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.