Kommunalråd lovar ta upp giftvattnet

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Magnus Larsson lovar nu att se till att frågan om det förgiftade vattnet i Saleboda snarast kommer upp på dagordningen.

De boende i Saleboda som fått dioxin i sina brunnar är kritiska till Karlskrona kommuns hantering av ärendet. Men nu lovar kommunalrådet Magnus Larsson (C) att försöka skynda på frågan.

Trots kritiken så säger kommunalrådet att han har förståelse för de boendes frustration.

– Ja, man har fått vänta länge i den här dricksvattenhistorien och det finns flera skäl till det. Men har man det här problemet förstår jag att man inte vill vänta.

Tappat förtroendet

De drabbade i Saleboda känner dock att de har tappat förtroendet för Karlskrona kommuns hantering av ärendet.

– Vi trodde att kommunen skulle skynda på processen med Trafikverket men det har blivit precis tvärt om, säger Niels Prösch, som är en av dem som fått dioxin i sin brunn.

De boende i Saleboda misstänker att dioxinet kommer från massorna i det brobygge som Trafikverket gjort på platsen. Men två undersökningar har gjorts som visar att dioxinet inte kommer därifrån.

Utökad undersökning

Trafikverket har nu föreslagit kommunen att göra en utökad undersökning av grundvattnet i Saleboda – något som Karlskrona kommun hittills inte har prioriterat och därför inte fattat beslut om. Men det lovar kommunalrådet Magnus Larsson (C) att ändra på.

– Där kan jag ju vara med och se till att den snabbt kommer till beslut på vårt bord, säger Magnus Larsson (C).

Kommer du att göra det?

– Ja, det kommer jag att göra!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.