Foto: TT/SVT

Kommunalrådet om massakern: ”Jag fick en chock”

Uppdaterad
Publicerad

Olofströms kommunalråd Sara Rudolfsson (S) var själv student på skolan i Parkland i Florida där 17 personer sköts till döds på Alla hjärtans dag.

Amerikansk polis ryckte på onsdagseftermiddagen lokal tid ut på ett larm om en pågående skottlossning på skolan Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida. En 19-årig man, en avstängd elev på skolan, greps senare och misstänks ha utlöst brandlarmet på skolan – innan han började skjuta.

Kommunalrådet Sara Rudolfsson i Olofström, som studerade vid skolan i mitten av 1990-talet, har följt rapportering om massakern i Florida.

– Jag hörde nyheten om dödsskjutningarna i morse och tänkte ”Nej, inte nu igen!”, berättar Sara Rudolfsson för SVT Nyheter Blekinge.

– Sedan såg jag att det var i Florida och i Parkland och då såg jag att det var min gamla gymnasieskola och fick en chock. Då kom det riktigt nära.

Klarade sig

Som 16-åring var Sara Rudolfsson utbytesstudent och studerade ett år på skolan Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland.

– Jag har många vänner kvar och åker med jämna mellanrum tillbaka för att hälsa på.

Flera av hennes vänner har barn som går på skolan och även de två döttrarna i värdfamiljen som hon bodde hos har barn på samma skola.

– Jag kollade Facebook direkt och såg att de klarat sig och det var en lättnad. Jag vet inte om någon av mina gamla lärare arbetar kvar på skolan och vet inte hur det i så fall gått för dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.