Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under torsdagsmorgonen höll Karlskrona kommun en presskonferens om överenskommelsen med Karlskrona Hockeyklubb. Foto: SVT

Uppgörelsen klar: KHK lämnar arenarestaurangen

Publicerad

Karlskrona HK och kommunen har efter långa förhandlingar enats om en uppgörelse kring hyresavtalet för NKT Arena.
Det meddelades vid en presskonferens på torsdagsmorgonen.

Enligt kommunledningen innebär lösningen ett omförhandlat avtal, men också att KHK då ska lämna över restaurangverksamheten till en annan aktör.

Att säga upp restaurangavtalet skulle spara KHK 1,5 miljoner kronor under 2019 och då ska kommunen söka efter en annan intressent.

Av dagens besked framgår också att KHK:s skulder på 805 000 kronor till kommunen inte ska avskrivas, utan kvarstår och ska betalas av, efter att en ny avbetalningsplan har upprättats.

– Vi tycker att det är viktigt att det görs rätt, har man skulder ska man betala dem, menar Eva Strömqvist (S), ordförande i drift- och servicenämnden.

Kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S), menar att damhockeyn inte ska drabbas av de ekonomiska svårigheterna som elitverksamheten på herrsidan har haft.

– Det är viktigt att vi nu hittar en lösning som är hållbar på sikt. Då får det ta lite tid, säger hon.                        

Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

KHK:s klubbchef, Per Rosenkvist, säger att klubben helst ville fortsätta driva restaurangen på egen hand, men hoppas att det nu kommer leda till en bättre ekonomisk situation.

– Nu har vi väl två halvnöjda parter, säger Per Rosenkvist.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer