Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunpolisen George Nilsson berätta om stöket i Mörrum i klippet ovan. Foto: Frida Lindhe/SVT

Kommunpolisens uppmaning till föräldrar: ”Prata med era barn”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan sommarlovets slut har händelser i Mörrum gjort känslan på orten allt mer otrygg. För drygt två veckor sedan misshandlades och rånades en tolvårig flicka till den grad att hon blev medvetslös. Nu uppmanar kommunpolisen George Nilsson föräldrar att höra med sina barn om de har varit med om något.

Händelsen med den tolvåriga flickan är åklagarledd och rubricerad som misstänkt rån och misshandel. Det var när flickan skulle köpa godis som hon och hennes jämnåriga kompis attackerades. Kompisens elsparkcykel stals.

I förra veckan kom det också in en polisanmälan om en minderårig pojke i Mörrum som ska ha blivit ofredad.

Vittnas om ungdomsgäng

Det är händelser som har skakat om orten och bland Mörrumsborna vittnas det om ett ”ungdomsgäng” som orsakar händelserna, men det är något som kommunpolisen George Nilsson inte kan kommentera på grund av förundersökningssekretess.

Framöver kommer polisen fokusera på att synas på både Mörrums skola och Bolsgårdens skola, platser där ungdomar börjat hänga i grupp mer efter sommaren och där det har inträffat flera fall av skadegörelse.

– Det viktiga är att man pratar med sina barn om det som har hänt, om de vet något och om de har varit med om något, säger han.

Hör mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.