Regementschefen blev misstänksam och kollade Transportstyrelsens register. Fordonet på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Körde försvarets fordon utan körkort – i flera år

Uppdaterad
Publicerad

En försvarsanställd behövde förnya sitt militära förarbevis. Då kom det fram att mannen saknar körkort, och har gjort det sedan 2019.

Mannen, som i sin tjänst framför flera olika militära fordon både innanför och utanför förbandets områden, försökte dölja för sin chef att han saknade körkort när uppgifterna efterfrågades inför det nya förarbeviset.

Regementschefen blev misstänksam och kollade Transportstyrelsens register. Där stod det att mannen saknar körkortstillstånd – och har gjort det sedan 2019.

Nu utreds ärendet hos Försvarsmaktens personalansvarsnämnd, anmälaren vill se att mannen skiljs från sin anställning. Under tiden har mannen varit hemma med full lön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.