Foto: SVT

Kräver svar om hälsoarenan: ”Får inte stå tom”

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) vill nu ha svar på vilka alternativ som finns för att hålla Blekinge Health Arena fortsatt öppen.

– Jag förutsätter att det finns ett antal olika förslag, säger hon.

När Blekinge Idrottsförbund i december förra året sa upp hyresavtalet med kommunen var planen att hitta en ny aktör villig att driva anläggningen vidare. Men det arbetet har gått trögt.

– Vi har inte lyckats att hitta något alternativ trots de ansträngningar som gjorts och min uppfattning är att kommunen varken kan eller ska ta över driften, säger Carl-Martin Lanér.

Vill se alternativ

Det betyder att lokalerna från och med nästa vecka står tomma – och att kommunen ensam får bära hyreskostanderna. Och det är inte en acceptabel lösning, enligt Moderatledaren Camilla Brunsberg.

– Det har funnits gott om tid att ta fram och presentera alternativa möjligheter. Finns det någon som kan ta över? Ska utrustningen säljas? Kan vi få in annan verksamhet i lokalerna? Nu vill jag veta vilka alternativ som finns, säger hon.

Ska lyfta frågan

Oppositionsrådet är tydlig med att hon inte tänker ställa sig bakom en variant där lokalerna – där omkring 4 000 utövare i månaden vistas – töms och bommas igen.

– Att betala hyra för tomma lokaler utan verksamhet är otänkbart för oss. Det får inte hända, säger Camilla Brunsberg.

På tisdag i nästa vecka hoppas Brunsberg få svar när kommunstyrelsens allmänna utskott samlas.

Hittills har de ansvariga kommunalråden Börje Dovstad (L) och Sandra Bizzozero (S) vägrat att svara på frågor om hur de ser på hälsoarenans framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.