Mattias Håkansson deppar efter en allsvensk förlust mot Åtvidabergs FF 2014. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Krisläge i Mjällby efter ny förlust

Uppdaterad
Publicerad

Risken finns att Mjällby AIF fortsätter att rasa neråt i fotbollsserierna. Igår förlorade laget mot Landskrona med 4-1. Sedan 2014 har laget gått från spel i allsvenskan och nu riskerar de att spela i divison 2 nästa säsong.

Mjällby har det tungt i årets division 1. Laget har endast skrapat ihop fyra vinster på nitton matcher och ligger nu tredje sist i tabellen. Igår förlorade de mot Landskrona med 4-1 vilket innebär att med sju matcher kvar att spela så ligger laget nu under kvalstrecket och riskerar att spela i divison 2 nästa år.

– Det känns självklart inte bra, det är en jobbig situation för laget och klubben. Igår var det tung och vi mötte ett bra lag på deras hemmaplan. Det är vad det är, säger Mattias Asper, assisterade tränare.

Ojämn insats på 2000-talet

Mjällby seglade upp till högsta ligorna under 1970-talet men har sedan dess pendlat mellan allsvenskan och division 2 med jämna mellanrum. De senaste åren har laget kämpat för att hålla sig kvar men inte fått den utdelning som de hoppats på.

2014 åkte Mjällby AIF ur allsvenskan och nu är det troligt att laget kommer spela i division 2 i nästa säsong.   

– Det vore en oerhörd besvikelse men vi hoppas och tror att det inte går så långt. Vi spelar bra fotboll men gör misstag och släpper in enkla mål, vi är för inkonsekventa helt enkelt, säger Mattias Asper.

Nya tränare Jonas Andersson tog över i början av september och kan vara den friska fläkt som behövs för att lyfta laget ur sin prekära sits. Andersson har förtroende från sin assisterande tränare som också menar att nu får det vara nog.

– Vi måste sätta stopp för detta fallet som vi har haft i tre år i rad. Vi får ju jobba hårdare och hårdare varje gång vi trillar neråt men vi hoppas att Jonas kan vända detta nu. Framförallt måste vi förbättra oss i straffområdet.

Nu väntar en tuff match mot Öster på söndag.

Mjällbys återstående matcher

09-25 Mjällby – Öster

10-02 Oddevold – Mjällby

10-09 FC Trollhättan – Mjällby

10-16 Mjällby – Husqvarna

10-23 Utsiktens BK – Mjällby

10-30 Mjällby – FC Höllviken

11-05 KSF Prespa Birlik – Mjällby

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.