Foto: SVT

Krismöte på sjukhuset om byggnad 13

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kommer ett möte att hållas med sjukhusledningen och berörd personal för att informera om de åtgärder som planeras att göras för byggnad 13 på Blekingesjukhuset.

I byggnad 13 på Blekingesjukhuset i Karlskrona arbetar personal i hälsofarlig miljö och byggnaden har dömts ut av Arbets- och miljömedicin Syd.

I dag har sjukhusledningen kallat personal, ansvarige chefer och berört folk från fastighetssidan till ett krismöte angående byggnad 13 på Blekingesjukhuset i Karlskrona.

– Vi ska informera vår personal om de åtgärder vi planerar att göra, säger Peter Lilja, landstingsdirektör Blekingesjukhuset.

Landstinget Blekinge har beslutat om omedelbara åtgärder för att arbetsmiljön i byggnaden ska bli bättre och personalen kommer under mötet kunna ställa frågor angående situationen.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om att det finns risk att personal drabbas av astma, bronkit och luftvägsinfektioner och om att hela byggnaden måste renoveras.

I byggnad 13 finns bland annat logopedmottagning, specialisttandvård, ögonmottagning, öronoperation, psykiatri och kontor för administration och förvaltning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.