Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Har man fört register på sin personal över sexuell aktivitet så är det riktigt stötande, säger Sara Blix (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Foto: SVT

Ansvarig politiker om utredningen kring chefen: ”Tar för lång tid”

Uppdaterad
Publicerad

Den externa utredningen av den anmälde chefen på Ronneby kommun drar ut på tiden. Sara Blix (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden är kritisk.

– Det är beklagligt, säger hon.

Nu kommer även politiska reaktioner på SVT:s granskning av den chef på Ronneby kommun som utreds för bland annat sexuella anspelningar, kränkande särbehandling och en sexlista.

– Har man fört register på sin personal över sexuell aktivitet som det har beskrivit i det här reportaget så är det riktigt stötande, säger Sara Blix (M).

SVT granskar anmäld Ronnebychef

Hon var med och klubbade igenom beslutet att utredningen av chefen skulle göras externt för att ingen sida skulle kunna komma i efterhand och kritisera utredningen. Hon är besviken på att den tar så lång tid.

– Det är viktigt att folk kan gå vidare så snart som möjligt och att de som ska ha upprättelse får upprättelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar anmäld Ronnebychef

Mer i ämnet