KBV 003 lägger till vid Handelshamnen i Karlskrona. Foto: SVT

Kustbevakningen kan flytta till Marinbasen

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan Kustbevakningens station och samtliga fartyg komma att flytta till Marinbasen. Anledningen: För att skärpa säkerheten.

Den första prioriteringen är att fartyget KBV 003 Amfitrite ska flyttas från Handelshamnen till Marinbasens område, det rapporterar Sydöstran.

– Till sommaren ska vi göra åtgärder på Kolkajen som gör att fartyget får plats, säger Maria Olsson, förvaltare på Fortifikationsverket.

Dessutom har Kustbevakningen, Fortifikationsverket och Försvarsmakten fört en förutsättningslös dialog om att stationen och samtliga fartyg ska få en ny placering. En flytt skulle innebära en ökad säkerhet, menar Kustbevakningen.

– Amfitrites flytt är vår första prioritering. Men det skulle vara en fördel för oss att ha hela verksamheten på samma plats. Då behöver vi lokaler inne på Marinbasen och plats till vårt mindre fartyg som ligger vid Aspöfärjan i dag, men detta är inte en fråga som vi arbetar aktivt med i dagsläget, säger Valdemar Lindekrantz.

Kontoret på Stumholmen är inte aktuell för en flytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.