Kristoffer Söder och Emil Larsson har spelat i Karlskrona HK sedan 2010. Tillsammans har de varit med om sex kvalspel i klubben. Foto: TT

Kvalexperterna redo ta emot Timrå

Uppdaterad
Publicerad

På söndag inleder Karlskrona HK sitt kvalspel mot Timrå. Vinnaren säkrar en plats i SHL nästa säsong – och om det är några som har kvalrutin så är det Kristoffer Söder och Emil Larsson.

De kom samtidigt till KHK och är nu de som har varit med längst i truppen. Tillsammans har Kristoffer Söder och Emil Larsson spelat sex kvalspel i laget – från division ett upp till SHL. Och de har aldrig förlorat ett negativt kval.

– Det är klart att det ger en viss rutin att ha varit med om så många kvalspel. Förhoppningsvis kan jag då skänka ett visst lugn till resten av truppen, säger Kristoffer Söder, forward.

På söndag inleder de sitt sjunde kvalspel i klubben. Motståndare blir Timrå, som vann Hockeyallsvenskan, och körde över Leksand i kampen om kvalplatsen.

– Jag har inte följt dem jättemycket, mer än i spelet mot Leksand. Men det verkar vara ett lag med mycket fart i, men det ska vi kunna matcha, säger Emil Larsson, forward.

”Ser fram emot söndag”

Senast KHK spelade kval var för två år sedan. Då hindrade de AIK från att gå upp. Säsongen dessförinnan slog de ut Västerås i kampen om en SHL-plats. Och nu är det alltså Timrås tur.

– Stämningen i truppen är bra, det är förväntansfulla spelare och ledare och vi ser fram emot söndag. Vi har lagt den senaste veckan på att finslipa spelet. Vi har pratat mycket om fart och att vara säkra i vårt eget spel, men också att vara beredda på att möta Timrås spel, säger Ove Molin, huvudtränare i Karlskrona HK.

Supportern tror på vinst

Och med två dagar kvar till nedsläpp ökar nervositeten. Både hos spelarna, men även hos en av klubbens mest hängivna supporters, som inte missar en match, och även i dag var med på träningen.

– Det börjar bli mer och mer nervöst nu. Jag tror Timrå blir svåra motståndare, men att vi vinner med 4-1 i matcher, säger Håkan Jartelius, supporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.