Kvinna åtalas för flera fall av barnvåldtäkter

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i västra Blekinge åtalas för att vid tre tillfällen ha våldtagit minderåriga pojkar. Vid ett tillfälle ska hon även ha hotat en av pojkarna med kniv.

Kvinnan, som häktades i början av september, ska vid flera tillfällen ha våldtagit tre pojkar i 13-14-årsåldern genom att få dem att ha sex med henne.

Händelserna ägde rum i kvinnans lägenhet från 2020 fram till dagen innan hon greps. Vid minst ett tillfälle ska hon ha knivhotat en av pojkarna.

Som bevisning lägger åklagaren bland annat fram ett flertal chattkonversationer där kvinnan beskrivit händelserna och där det framgår att hon känt till att de varit minderåriga.

Kvinnan nekar till brott.

Polis utreds för tjänstefel

Redan 2022 polisanmälde en av pojkarna kvinnan för våldtäkt mot barn, men polisen som tog emot anmälan registrerade den aldrig av okänd anledning.

Polisen kunde dock namnges av pojken och hans familj, och en åklagarledd förundersökning om tjänstefel pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.