Branden orsakade ett dödsfall. Foto: Simon Nilsson/Swe Press Photo.

Kvinna avliden i villabrand i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Den villabrand som bröt ut i Olofström i eftermiddags orsakade ett dödsfall. En kvinna i 60-årsåldern är avliden.

Det var kvart i tre på fredagseftermiddagen som larmet kom om en villabrand i Olofström. Räddningstjänst, polis och ambulans gjorde en utryckning till platsen.

En person omkom

Under kvällen konstaterade polisen att en person omkommit efter branden och att anhöriga är underrättade.

– En person i hushållet har avlidit och det är en kvinna i 60-årsåldern. Vi har ingen misstanke om brott i detta nu. Men vi gör en utredning för att se vad som kan ha orsakat branden och vi kommer att göra en teknisk undersökning av huset, säger Magnus Fagerlund, som är inre befäl i Karlskrona.

”Omfattande skador”

Räddningstjänstens styrkor från Olofström, Svängsta och Karlshamn ryckte ut med 15 personer till platsen för att bekämpa branden.

– Det brann inne i huset och det var omfattande brand- och rökskador. Vi arbetade med släckningen i fyra timmar. Under kvällen efterbevakar vi så att branden verkligen är släckt, säger Magnus Kärvhag, som är räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten i västra Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer