Kvinna skjuten i sitt hem – larmade själv polisen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern skottskadades under natten i sitt hem i Rödeby utanför Karlskrona. En man i 40-årsåldern greps senare på natten misstänkt för mordförsök.

– Hon har blivit skjuten i sitt hem av en för henne känd gärningsman, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet kom till polisen klockan 00.30 under natten mot måndagen. Kvinnan larmade då själv polisen om att hon hade blivit skjuten.

– Vi skickar patruller till platsen och redan under samtalet till SOS uppger hon att mannen har lämnat platsen, säger Jerker Olsson vid polisen.

Polisen kunde höra kvinnan som inte uppges vara livshotande skadad.

– Sedan längre fram så har vi lyckats etablera telefonkontakt med gärningsmannen och han återvänder till brottsplatsen och kan gripas odramatiskt.

Gärningsmannen förd till sjukhus

Enligt åklagaren ska kvinnan ha skjutits med ett skarpladdat vapen i magtrakten.

– Som jag har fått till mig mår hon efter omständigheterna bra. Hon har opererats under natten, säger Lena-Marie Bergström, kammaråklagare.

Den misstänkte mannen ska efter gripandet ha förts till sjukhus.

– Han har inte kunnat förhöras ännu. Jag vill inte gå in på varför han befinner sig på sjukhus, men det beror inte på polisingripandet, säger Lena-Marie Bergström, åklagare.

Mannen anhölls under måndagseftermiddagen. I ett första kort förhör förnekade han brott, enligt uppgifter till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.