Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om donationen på över 100 000 i videoklippet. Foto: SVT

Kvinnojouren får donation på över 100 000 kronor: ”Blir berörd”

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnojouren i Ronneby möttes av en glad överraskning i slutet av sommaren. Den ideella föreningen hade plötsligt fått en donation på över 100 000 kronor.

– Jag blir väldigt berörd, säger Sara Blixt, ordförande i föreningen.

Kvinnojouren drivs av helt ideella krafter med 16 volontärer som bidrar på olika sätt, bland annat att svara i jourtelefon eller hjälpa kvinnor till ett skyddat boende.

I 40 år har kvinnojouren funnits i Ronneby.

– Målet var att den skulle finnas i tio år, sen hoppades de att den inte skulle behövas mer. Men vi ser tyvärr att vi behövs mer än någonsin, säger Sara Blixt.

Guldkant i skyddat boende

Donationen på över 100 000 kronor kommer från Arne Lindhoff-stiftelsen och kommer användas bland annat till utbildningar för volontärerna, men också för att ge lite mer guldkant på tillvaron för de kvinnor som söker hjälp.

– När en kvinna söker skydd i vårt boende har vi bara kunnat erbjuda enklare mat såsom makaroner och falukorv, för vi vet inte hur många fler kvinnor som kommer efter. Nu får vi möjlighet att kanske ge en ostbricka någon gång eller köpa någon godare läsk till barnen, utan att känna att vi står och faller, säger Sara Blixt.

I närtid ska kvinnojouren använda pengarna för att bjuda in till biovisning.

Hör mer om donationen i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.