Foto: TT

Kvinnor i Blekinge kan tvingas föda utanför länet

Publicerad

Blekingesjukhusets neonatalavdelning är så omodern att den kan tvingas stänga, vilket skulle leda till att även förlossningen måste stänga. Det rapporterar P4 Blekinge.

Neonatalavdelningen på Blekingesjukhuset är 20 år gammal och så omodern att den kan tvingas stänga. I så fall kan inte heller förlossningen ha öppet, eftersom man då inte har någonstans att hänvisa nya föräldrar och bebisar, rapporterar P4 Blekinge.

Blivande föräldrar måste då åka till andra sjukhus utanför länet.

Lösningen vore en ombyggnad, som varit planerad länge utan att bli av. Båda köken som finns på avdelningen är utdömda och om avdelningen inte rustas upp hotas den av nedläggning.

– Vi kommer att göra allt för att inte hamna där. Med hjälp av personalen så har vi klarat det och vi kommer att klara det framöver också, men det är ansträngt, det är tajt, och det är inte optimala förhållanden att jobba under, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Lars Almroth till P4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.