Långa köer när SVT:s Antikrundan besökte Stumholmen. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Antikrundan på plats i Karlskrona – långa köer på Stumholmen

Uppdaterad
Publicerad

När den 35:e upplagan av SVT-succén Antikrundan presenterades i mars stod det äntligen ett Blekingebesök med bland turnéstoppen.

Och i dag var det dags – redan under tidiga morgon var kön lång på Stumholmen i Karlskrona, dit Blekingebor kommit för att få sina antikviteter värderade.

Senast Antikrundan var på Blekingebesök var 2019 – då på plats i Brunnsparken i Ronneby.

Den här gången är det Flyghangarerna på Stumholmen i Karlskrona som får agera värderingsplats, vilket blir ett återseende då programmet även spelades in här 2014.

Redan under morgonen var det många Blekingebor som köade på Stumholmen för att få sina föremål värderade av Antikrundans experter.

Värderat föremål på residenset

Men redan igår fick landshövdingen och residenset i Karlskrona besök av programledaren Anne Lundberg och antikexperten Knut Knutsson. Då visades Sveriges yngsta residens upp för tv-teamet och även här fick några föremål värderas. Vilka som lyftes fram under besöket avslöjas dock först när programserien har premiär på SVT i januari nästa år.

Inspelningarna på Stumholmen pågår under torsdagen mellan klockan 10 och 18.

Antikrundanturnén åker efter stoppet i Karkskrona vidare mot Landskrona för sin sista inspelningsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.