Blekingepolitikern anklagas för att ha onanerat i samband med fjärrundervisning. Foto: TT

Lokal politiker avgår efter onanianklagelse

Uppdaterad
Publicerad

En lärare och politiker från Blekinge är avstängd utan lön från skolan där han arbetar. Enligt elever har han onanerat framför dem under en distanslektion på nätet.

Nu är hans besked att han hoppar av från sina förtroendeuppdrag som politiker.

Ett klipp har spridits i sociala medier. Enligt dem som delat klippet visar det hur läraren stoppar handen innanför byxorna och onanerar framför datorn under fjärrundervisningen via nätet.

Utreder händelsen

Läraren arbetar utanför Blekinge och kommunen, där skolan ligger, utreder händelsen.

– Det har naturligtvis varit stora reaktioner från elever, medarbetare, vårdnadshavare och medborgare. När jag såg klippet reagerade jag genom att starta en utredning. Vi har bedömt den påstådda händelsen av den art att medarbetaren är avstängd utan lön, säger utbildningschefen i den aktuella kommunen.

Utbildningschefen säger till SVT Nyheter Blekinge att tänkbara konsekvenser för läraren kan bli avsked, varning eller ingen åtgärd alls. Vad konsekvensen blir beror på hur lärarens förklaring till sitt agerande ser ut och vad utredningen visar.

Kommunen överväger också att polisanmäla händelsen.

Lämnar sina förtroendeuppdrag

Läraren har även framträdande politiska förtroendeuppdrag i Blekinge. Men hans besked på fredagseftermiddagen är att han avgår.

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med läraren. Han vill inte ställa upp på en intervju, men ger sin bild av händelsen via mejl. Hans förklaring är att han kliade sig mellan benen när han trodde att han inte syntes i bild.

– I cirka en veckas tid har jag haft klåda i ljumsken beroende på hudsvamp. Jag började klia och när man väl gjort det är det ju svårt att sluta, skriver han till SVT Nyheter Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.