Knivmän försökte kapa personbilar i Ronneby

Publicerad

Två beväpnade män jagas av polis i Ronneby sedan de försökt tvinga till sig två personbilar genom knivhot.

Polisen kallades vid 12.30-tiden till en adress i centrala Ronneby, sedan två gärningsmän – utrustade med kniv – försökt tvinga till sig en bil. När detta misslyckades flydde männen från platsen.

– Vi får larm om att två gärningsmän beväpnade med kniv försöker hota till sig en persons bil. När vi är på väg ut till platsen får vi ett larm till bara ett kvarter därifrån om att ytterligare en person blivit utsatt för samma sak, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Jagar gärningsmän

Ett stort antal poliser ryckte ut för att utreda ärendet, men polisen har ännu inte gripit några misstänkta gärningsmän.

– Vi arbetar fortfarande i ärendet, men i nuläget har jag ingen information om någon gripen, säger Katarina Rusin.

Enligt polisen ska ingen av personerna som hotats skadats fysiskt i samband med händelsen.

Tredje händelse

Vid 16-tiden meddelar polisen att man lämnat platsen efter att ha förhört offren och eventuella vittnen. Det visar sig också att en tredje person hotats av vad polisen misstänker är samma gärningspersoner.

– Det handlar troligtvis om ett liknande försök, men i det fallet kom de inte lika långt som i de två rånförsöken. Vi har därför ytterligare ett ärende som vi rubricerar som olaga hot, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer