Foto: Björn Hansson/Linslusfoto

Försvunnet äldre par hittats avlidna i vattnet utanför Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i 80-årsåldern försvann under tisdagskvällen från sin bostad utanför Karlskrona. Polisen bekräftar att paret hittats till synes drunknade under onsdagsmorgonen efter larm om en bil i vattnet vid Sturkö.

Paret anmäldes försvunnet från sin bostad under tisdagskvällen och sågs senast vid 18-tiden, då körandes i en bil. Polisen har under natten haft en sökinsats efter paret och på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänst om en bil i vattnet vid Sturkö utanför Karlskrona.

Strax efter klockan 08 bekräftade räddningstjänsten att två personer hittats i vattnet.

– Vi är på plats och har plockat upp två personer som är bekräftade avlidna, säger Jonas Kullberg, insatsledare på räddningstjänsten i Östra Blekinge.

Brott kan inte uteslutas

Framåt förmiddagen på onsdagen kunde polisen bekräfta att de två personerna som hittats är det försvunna paret. Deras anhöriga är underrättade.

Eftersom polisen inte kan utesluta brott är platsen nu avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Åklagare Marie Lindström är inkopplad i ärendet men kan inte säga mer om förundersökningen.

– Vi är i uppstarten och ska hålla förhör, men det är ännu väldigt tidigt så mer kan jag inte säga om vad som har hänt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.