Häst fastnade i stenröse – blödde från benen

Uppdaterad
Publicerad

En häst fastnade på tisdagskvällen med ett ben i ett stenröse i Nävragöl i Karlskrona kommun. Enligt räddningstjänsten blödde hästen från alla benen men det är oklart hur skadad den är.

Vid klockan nio på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till en djurräddning där en häst fastnat i ett stenröse vid Skyttemåla Rosenhill söder om Nävragöl i Karlskrona kommun.

– Det är en fullvuxen häst som fastnat rejält med bakbenet mellan två större stenar. Den ligger ner och veterinär är på plats. Nu håller vi på att fundera på hur vi ska lösa detta utan att det blir för krångligt, säger Torbjörn Svensson, räddningstjänsten östra Blekinge.

Oklart skadeläge

För att få loss hästen skickades ett särskilt fordon till platsen som ska kunna lyfta hästen.

Strax efter klockan 23 hade räddningstjänsten efter stor möda lyckats få loss hästen, enligt BLT.

– Den har fått lugnande av veterinären och är ganska medtagen. Vi får avvakta natten och se hur det går. Den ska röntgas under morgondagen, sade Torbjörn Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten östra Blekinge, till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.