Lasse Carlssons tavlor förstördes under en pågående utställning i Ljungby. Tavlorna är gjorde av unikt återvunnet material och vissa kommer inte gå att laga. Foto: SVT

Karlskronakonstnärens tavlor saboterade: ”Blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Flera tavlor av konstnären Lasse Carlsson blev saboterade under en pågående utställning i Ljungby. Nu försöker han laga verken men vissa kommer inte att kunna återställas.
– Det känns inte kul, säger han.

Karlskronakonstnären Lasse Carlssons tavlor består av återvunnet material och föreställer ansikten som alla har särskilda karaktärsdrag och en särskild historia.

Konsten ställs just nu ut i Ljungby konstall – men förra veckan blev flera av hans tavlor saboterade.

– Sex tavlor togs sönder och man rev av glasögon och lika olika prylar. Jag fick en chock, säger Lasse Carlsson.

Försöker laga tavlorna

Nu har Lasse Carlsson tagit hem de förstörda tavlorna till sitt garage i Karlskrona där han försöker laga dem. Men i nuläget ser det inte ut som att alla kommer kunna återställas.

– Det är ju unika prylar som sitter på tavlorna så några kommer inte gå att laga om jag inte hittar exakt likadana glasögon. Det känns inte kul, säger han.

I klippet ovan visar Lasse Carlsson sina saboterade tavlor som han nu försöker att laga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer