Jakob Ohlsson, Oliver Ternström och David Ohlsson stormtrivs på årets sjösportsläger på Tjärö. Foto: Stina Sandström/SVT

Lek och allvar på sjösportsläger

Uppdaterad
Publicerad

I år firar det populära sjösportslägret 40-års jubileum. Den här sommaren är lägret förlagt till Tjärö i Karlshamns skärgård.

Bakom sjösportslägret står Blekinge båtförbund tillsammans med alla båtklubbar i Blekinge och lägret är öppet för barn mellan 11 och 15 år som är medlemmar i någon av båtklubbarna.

Just nu pågår lägret – som avslutas på lördag – för fullt på Tjärö.

– Det är jättekul. Det är alltid lite spännande att segla. Och så är det kul att träffa nya kompisar, säger Veronika Vestberg.

Spännande läger

För Veronica Vestberg är det andre året hon är på lägret och hon brukar segla med sin pappa och vid sin sommarstuga. Även Oskar Öhrn har erfarenhet av segling förrut.

– Det är kul, miljövänligt och skönt. Man hjälper naturen liksom säger Oskar Öhrn.

Foto: Mattias Madsen

Inledningen av lägret blev blöt med mycket regn men under onsdagsförmiddagen var det uppehåll. Däremot blåste det 12 m/s i byarna – något som gjorde deltagarna glada.

– Det är härligt med båtlivet och att vara ute. Det kan gå fort och man behöver inte motor utan kan använda vinden för att komma fram, säger John Mazetti.

På sjösportslägret får ungdomarna och barnen lära sig att segla, köra motorbåt, slå knopar, lära sig hjärt- och lungräddning och annat som hör sjölivet till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.