Anders Linderoth t.v., Hasse Larsson t.h. Foto: TT/SVT

Linderoth sparkas – Hasse Larsson tar över

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF sparkar tränaren Anders Linderoth efter den svaga inledningen i Superettan. ”Karriären är över för min del”, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Efter sex raka förluster fick klubbledningen nog.

Beslutet togs på ett möte på förmiddagen i dag då läget diskuterades.

– För att försöka åstadkomma en positiv förändring och vända den negativa spiralen har vi i samråd med Anders Linderoth beslutat att gå skilda väger, kommenterar klubbchef Jörgen Martinsson det hela på klubbens hemsida.

Anders Linderoth lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

– Jag hade gärna själv sett en fortsättning och jag tror att jag hade kunnat vända skutan. Men det är inga hard feelings mellan mig och klubben. För egen del betyder det här att min tränarkarriär nu definitivt är över. Jag ska bli pensionär, säger Anders Linderoth.

Ersättare redan ordnad

Under eftermiddagen stod det klart att den förre Mjällbybacken och tränaren Hasse Larsson tills vidare tar över krislaget.

– Kul att få chansen att träna Mjällby igen, men lite tråkiga omständigheter då jag respekterar Anders (Linderoth) väldigt mycket. Jag vill införa lite mer jävlar anamma och vinnarmentalitet i laget, säger Hasse Larsson till SVT Nyheter Blekinge.

Hasse Larsson tränar laget säsongen ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.